Genç Sanatçı Fonu 2021 Dönemi Sanatçısı
Ufuk Kadız ile Söyleşi

Genç sanatçı fonuna başvurmaya nasıl karar verdin?
Sivil toplumla ilgili web siteleri zaten içerisinde gönüllü ve profesyonel yer alan biri olarak sık sık takip ediyorum. Bir gün yine bu eylemi gerçekleştirirken ALİKEV’in Genç Sanatçı Fonu çağrısını gördüm. Aynı esnada Roman Hakları Derneği’nin bir atölye çalışması vesilesiyle projemizin öznesi olan, Sivil Düşler Derneği yetkilileri ve Dom aktivistler Erkan ve Adile Karabulut’la tanıştım. Tarihlerini oluşturacak yazılı ve görsel/işitsel kaynaklar olmadığını öğrenince neden bunu sinema yoluyla yapmayayım dedim ve ALİKEV’in bunun için doğru bir alan olduğunu hissettim. Proje gelişti ve şimdi yolda! :)


Atölyelerden sonra neler hissediyorsun? Atölye ve söyleşilerin sana ne kattığını düşünüyorsun?

Atölye ve söyleşiler hem benim gibi diğer faydalanıcılarla hem de değerli sanatçılarla tanışabildiğim birçok çevrimiçi buluşma gerçekleştirdik. Ortak sorunlarımıza değindiğimiz, dayanışma gücümüzün farkına vardığımız keyifli sohbetler oldu. Yalnız olmadığımı, uğraşılarımın başkalarıyla benzer olduğunu görmek çok iyi hissettirdi.


Genç Sanatçı Fonu denince aklına gelen üç şey?
Özgürlük, Umut ve Hayaller!


Genç Sanatçı Fonu’nun genç sanatçılar için önemi sence nedir?
Büyük bir teşvik sağlıyor öncelikle. Böyle bir şansa, bir şeyleri hayalden gerçeğe dönüştürebilmeye alan ve fırsat veren bir vakfın ismiyle anılmak, çalışmak harika bir duygu. Özgürlük alanımızı genişletmesi de ayrı bir mutluluk.


Genç sanatçıları desteklemek sence neden önemli?
İş hayaller ve sanat konusuna gelince destek bulmak gerçekten zorlaşıyor. Bulunduğumuz toplumsal koşullara bakınca durum az buçuk ortada, belirtmeye gerek yok. Bu nedenle en çok desteğe ihtiyaç duyduğumuz zamanlar, tam da bu verimliliğin üst düzeyde olduğu, inandığımız şeylerin peşine koştuğumuz zamanlar oluyor. O yüzden desteklenmemiz, teşvik almamız çok mühim. 

Serbest atış!

Çok sevgi!