Kurumsal Destekçilerimiz ve Paydaşlarımız

Kurumsal Destek Fonu
Kurumsal Destek Fonu
Kurumsal Destek Fonu, dezavantajlı kesimlerin toplumsal katılımını geliştirmek ve/veya sosyal refahını artırmak için çalışan sivil toplum kuruluşlarının (STK) kurumsal gelişimlerini desteklemek amacıyla 2016 yılında kuruldu. Fon, STK’ların dönüşen ihtiyaçlarını karşılamak ve değişen koşullara adapte olmak için gerekli yetkinlikleri kazanarak, bunu iş yapma biçimlerine yansıtmalarına ve böylece kurumsal olarak güçlenmelerine destek olmak amacıyla tasarlandı ve uygulanıyor.
Birlikte Kurumsal Destek Programı
Birlikte Kurumsal Destek Programı
BİRLİKTE Destek Programı, hak temelli çalışmalar yürüten sivil toplum örgütlerine yönelik hem kurumsal hibe hem de kurumsal gelişim için mentorluk bileşenlerini içeren kapsamlı bir destek programıdır.

2017 yılında geliştirilen ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle 2017-2020 tarihleri arasında hayata geçen BİRLİKTE Destek Programı’nda hak temelli STÖ’lerin varoluşlarına ve güçlenmelerine yatırım yapmaya, değişim yaratma kapasitelerine katkı sağlamaya, kısıtlı olanaklarla yaratılan maddi kaynakların en etkin ve en verimli şekilde kullanılmasına destek olmaya odaklanılıyor.

Haklara Destek İnsan Hakları için Kurumsal Destek Programı
Haklara Destek İnsan Hakları için Kurumsal Destek Programı
Haklara Destek İnsan Hakları için Kurumsal Destek Programı, AB Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen ve Hafıza Merkezi ile Heinrich Böll Stiftung tarafından yürütülen “İnsan Haklarının Güçlendirilmesi ve Dayanıklılığının Arttırılması: Türkiye’de İnsan Haklarını Destekleme Mekanizması” hibe projesi kapsamında bir alt-hibe uygulaması olarak yürütülüyor.

Program, Türkiye’deki insan hakları örgütlerinin, insan hakları ve demokrasinin ilerlemesine katkıda bulunmak için kapasitelerini arttırmayı amaçlıyor.

Küresel Okuryazarlık Ağı
Küresel Okuryazarlık Ağı
KOZA, Türkiye’den ve Avrupa Birliği’nden sivil toplum kuruluşlarının, sivil girişimlerin ve yerel yönetimlerin katılımıyla bir iletişim ağı oluşturarak çevre eğitimi alanında işbirliğini güçlendirmek ve böylece doğa ve insan ilişkilerine eleştirel bakabilen, bu sorunların çözümüne yönelik fikirler geliştirebilen, araştıran ve bu çerçevede sorumlu davranış ve anlayış sergileyebilen “küresel okuryazar” bireylerin artmasına katkıda bulunmaktır.
Ulusal Gönüllülük Komitesi
Ulusal Gönüllülük Komitesi
Ulusal Gönüllülük Komitesi (UGK), gönüllülüğün tanınması gibi ortak bir amaç doğrultusunda gönüllülük alanındaki aktörleri bir araya getirerek, iş birliğini desteklemeyi ilke edinmiş bir bir organdır.
Ulusal Gönüllük Komitesi, Birleşmiş Milletler Gönüllüleri Türkiye Programı öncülüğünde kurularak faaliyetlerine başlamıştır.
 Turkish Philanthropy Funds (TPF)
Turkish Philanthropy Funds (TPF)
TPF, bağışçıların, işletmelerin ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların bir araya gelerek kaynaklarını ve uzmanlıklarını paylaştığı bir iş birliği merkezi olarak faaliyet göstermektedir. TPF, depremden etkilenen bölgelerdeki gençlere yönelik acil yardım burslarını desteklemiş ve bu destek 126 öğrenciye yardımcı olmuştur.