Umuda ve Barışa Koşar Adım…

Binlerce yıllık tarihiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan Hatay, 18 Mart Pazar günü barış için gelen misafirlerini ağırladı.

 Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Hatay Barış Koşusu’nda coşkulu anlar yaşandı. Adımlar barış için atıldı.

Ali İsmail’in doğum günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Hatay Barış Koşusu’nda 145 kişi 10km koşarken yaklaşık 400 kişi de 4 km’lik halk koşusunda yer aldı ve aynı hayalin peşinde bitiş çizgine ulaştı.

Koşu öncesinde konuşma yapan Emel Anne, “Alişim için anılarınızı anmaya geldiniz, hoş geldiniz, ayağınıza sağlık. Bu Hatay’da bir ilk, inşallah her sene aynı coşkuyla aynı heyecanla daha çok çoğalarak bu maratonu gerçekleştireceğiz. Hepinizin adımlarına, yüreğinize sağlık, hoş geldiniz.” diyerek duygularını aktardı.

18 Mart Pazar sabahı erken saatlerde Antakya Atatürk Parkı’nda buluşan yüzlerce insan ısınma hareketlerinin ardından saatler 09:00’ı gösterirken start çizgisindeki yerini aldı.

Atatürk parkında yeşillikler içinde başlayan koşu Antakya’nın tarihi sokaklarından geçerek Asi Nehri boyunca uzandı. Defne Belediyesi ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteklediği Hatay Barış Koşusu, büyüleyici parkurunda katılımcıları medeniyetlerin zenginliğine taşırken, tarih kokan sokaklar kardeşliğe, dostluğa, birlikteliğe koşanlarla doldu.

Koşuya damgasını vuran ise Samandağlı gençler oldu. Büyük bir heyecanla ve inançla 10 km koşusunu tamamlayan onlarca pırıl pırıl genç, kazandıkları 5 kupayla heyecanlarını kürsüye taşıdı. Ödüllerini Emel Anne’nin elinden alan gençler hep bir ağızdan “Ali İsmail Korkmaz” diye bağırdı. Bu yıl ilki gerçekleşen Hatay Barış Koşusu gösterdi ki Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve “Düşlerinde Özgür Dünya” olan yüzlerce kişi yepyeni bir coğrafyada kendi sınırlarını aştı, daha da özgürleşmek için adımlarını Barış için attı.

Koşunun ardından tüm sevenleri Ali İsmail’i mezarı başında anmak için toplandı. Ali İsmail’in yeğeni Tuana, Hatay Barış Koşusu’nda kazandığı madalyasını dayısına armağan etti.