Prof. Dr. Canan Dağdeviren, “Ben de Yapabilirim” söyleşisinde gençlerle buluştu

Prof. Dr. Canan Dağdeviren, “Ben de Yapabilirim” söyleşisinde gençlerle buluştu

Harvard Üniversitesi öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Canan Dağdeviren, 25 Kasım 2017 Cumartesi günü vakıf binamızda gençlerle buluşarak çalışmalarını ve “En İyi Genç Bilim İnsanı” olma serüvenini gençlerle paylaştı.

2015 Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Technology Review tarafından 35 yaş altındaki en iyi 35 inovasyoncu (mucit kategorisinde) gibi sayısız başarı, araştırma ve patent sahibi Dağdeviren; hayallere dokunmanın önemine vurgu yaparak gençler istedikten sonra her şeyi yapabilir dedi. En büyük hayallerinden biri olan MIT’de kendi malzeme laboratuvarını kurarak ekibiyle başlattığı çalışmalarını ve yapılan deneylerden faydalı bilgiler aktardı. Dünya tarihinde adından sıkça söz ettiren profesörlerle tanışma ve çalışma fırsatı elde ederek kazandıklarını gençlerle paylaştı.

Başarıya giden yolda karşılaştığı güçlükler ve üstesinden gelmek için geliştirdiği çözümleri anlatan Dağdeviren konuşmasında; başarılar kadar eleştirilerin de insan yaşamına nasıl katkı sağladığına yer verdi ve asla pes etmemeyi vurguladı.

Canan Dağdeviren Kimdir?

4 Mayıs 1985 İstanbul doğumlu olan Canan Dağdeviren; 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği Bölüm’nden mezun oldu. Lisans eğitimi sonrasında tam burslu olarak Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2009 yılında ilk defa verilmeye başlanan Fulbright Doktora Bursu ile The University of Illinois at Urbana, Champaign’de (UIUC) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimine başladı. Eylül 2014’te başladığı doktora sonrası çalışmalarını ise, şu ana kadar tarihte çalışmalarına en çok referans verilmiş mühendis olan Robert Langer ile MIT’te sürdürüyor.

İnsan vücuduna kalıcı olarak yerleştirilebilecek kalp pilleri üzerinde yaptığı çalışmalarla 2014 yılında “35 Yaş Altı Mucitler” listesinde yer alan Prof. Dr. Dağdeviren, Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyeliğ’ine Türkiye’den seçilen ilk bilim insanı olarak Temmuz 2015’ten beri bu görevine de devam ediyor.