Bozcaada Maratonu’nda Düş Elçileri için koştular

Bozcaada’da 12 koşucu ve koşucu köpek Runy ALİKEV için koştu

12 koşucu ve Türkiye’nin ilk iyilik Peşinde koşan köpeği Runy, 13 Mayıs Cumartesi günü Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 K Koşusu’nda Ali İsmail Korkmaz Vakfı ‘nı (ALİKEV) desteklemek için koştu. Koşucuların adımlarını, ALİKEV’in “Düş Elçileri” programı için attı. Düş Elçileri programı gençlerin sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmelerine maddi ve manevi destek sağlıyor; gençlerin düşlerini hayata geçirmelerini teşvik ediyor.

Her şey “Gençler İsterse Düşler Gelecek Olur” Diyen Düş Elçileri İçin

Düş Elçileri, 15-25 arası gençlerin toplum yararına projelerine maddi ve manevi destek olmak amacıyla ALİKEV bünyesinde 2016 Ekim’de hayata geçirildi. Sayıları her geçen gün artan Düş Elçileri, şimdiden pek çok projeye imza attı. ALİKEV Düş Elçileri, kendi toplum yararına projelerini üretmek için eğitimler alıyor, projeleri hazırlıyor ve projelerde gönüllü olarak yer alıyorlar. Bozcaada’da koşucular, bireysel kampanyaları ile ALİKEV Düş Elçileri projelerine kaynak yarattılar.

Türkiye’nin İlk İyilik Peşinde Koşan Köpeği: Runy!

ALİKEV, Bozcaada’da bir ilke de ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin iyilik peşinde koşan ilk köpeği Runy de ALİKEV Düş Elçileri için Bozcaada’da koştu. Bozcaada koşusu için koşucu Önder Yılman ile antremanlar yapan Runy, sosyal medya hesabında ALİKEV’e desteğini şöyle duyurdu:

“Sen de iyilik peşinde koşan bu yavru köpeğin kampanyasına destek olursan, Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bu kampanyanın parçası olarak, Ali İsmail ve gençlerin düşlerine ortaklık edersen çok mutlu olur, daha iyi koşarım; kuyruğumu senin için sallarım”.