Düş Elçileri bir eğitimi daha geride bıraktı

Ali İsmail’in yarım kalan düşlerinin peşindeki düş elçileri, toplumda fark yaratacak, daha iyi bir dünyada yaşamamızı sağlayacak projeleri yaratabilmeleri için aldıkları eğitimlerin ilk ayağı olan “Toprak Eğitimi”ni 26 Mart’ta tamamladı.

Düş Elçileri, amacı toplumsal fayda olan projeler üreten gönüllülük programı olarak Ekim 2016’dan beri ALİKEV bünyesinde faaliyet gösteriyor. Düş Elçileri üç temel eğitimi aldıktan sonra kendi projelerini gerçekleştiriyor. Eğitim ve proje süreçleri ALİKEV tarafından destekleniyor.

TOPRAK Eğitimi

ALİKEV tarafından yürütülen Başlangıç Eğitimi, bir gencin Düş Elçisi olma sürecini destekliyor. Başlangıç Eğitimi’nde ALİKEV Oryantasyonu yer alıyor. ALİKEV, Gönüllü İlişkileri Koordinatörü ve çalışanları tarafından gerçekleştirilen Oryantasyon ile dönem boyunca Düş Elçisi gençler hem vakıf ile tanışıp faaliyetlerinden haberdar oluyor, hem de dahil olmak istedikleri Düş Elçileri programı hakkında bilgi ediniyorlar.

SU Eğitimi

ALİKEV tarafından yürütülen SU Eğitimi, Düş Elçisi olma sürecini güçlendiriyor. SU Eğitimi’nde Sivil Toplum ve Gönüllülük, Ekip Çalışması ve İletişim konuları yer alıyor. Formel olmayan eğitim modeli çerçevesinde eğitim yapan eğitmenler tarafından gerçekleştirilen SU Eğitimi ile dönem boyunca Düş Elçisi gençler Sivil Toplumun ne olduğunu , Ekip çalışmasının önemini ,gücünü ve ekip içi iletişimi doğru kurmayı öğrenerek Toplumun yararına olan hedeflere doğru ilerlemeyi öğrenecek.

TOHUM Eğitimi

ALİKEV Tarafından yürütülen TOHUM Eğitimi , Gençlerin daha donanımlı olarak proje yürütmelerini amaçlıyor. TOHUM Eğitimi’nde Proje Döngüsü Yönetimi, Proje hazırlama, Proje Finansmanı, Proje Uygulama konuları yer alıyor. Formel olmayan eğitim modeli çerçevesinde eğitim yapan eğitmenler tarafından gerçekleştirilen TOHUM Eğitimi ile Düş Elçisi gençlerin; bir değişim fikrinin ortaya çıktığı andan itibaren hangi koşullarda ve nasıl analiz edilmesi gerektiğini, seçilen projenin nasıl planlanacağı ve bu planlamanın nasıl uygulanabilir bir projeye dönüştürülebileceğini öğrenmelerine ve toplumsal sorunlara yönelik fikirlerini projelere dönüştürmelerine destek olup finansman yaratmalarına destek olacak.