Emel Korkmaz oğlu Ali İsmal’in düşleri için koşmaya devam ediyor

Emel Korkmaz oğlu Ali İsmal’in düşleri için koşmaya devam ediyor

Gezi Parkı protestoları sırasında, 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, oğlunun bıraktığı yerden gençlerin düşlerinin gerçekleşmesi için bu kez Runatolia 2017 Maratonu’nda koştu.

İstanbul Maratonu’nda, rekor bir bağış toplayan Emel Korkmaz bu kez “Düş Elçileri” için koştu; kampanyasına destek olan bağışçıların isminin yazılı olduğu forma ile parkuru tamamladı ve bir kez daha sayısız insana umut oldu.

Runatolia Maratonu’nda Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) yararına koşan 48 koşucuyla birlikte; “Düş Elçileri” projesiyle, Ali İsmail’in toplum için gençlik düşünü devralmış gençlerin yaratacağı onlarca projenin hayata geçirilmesi için kaynak yarattı.

Ekim 2016’da başlatılan ve sayıları her geçen gün artan 63 gencin katılımı ile devam eden “Düş Elçileri” programıyla, gençler kendi toplumsal fayda yaratan projelerini üretmek için eğitimler alıyor, projeleri hazırlıyor ve projelerde gönüllü olarak yer alıyorlar. Runatolia’daki koşu kampanyaları ile; Düş Elçilerinin üreteceği projeler için eğitim ve finansal destek sağlanıyor ve her “Düş Elçisi” projesi en az 4 kişi tarafından sürdürülüyor.

Toplanan bağışlarla halihazırda 55 öğrenciye burs veren, yüzlerce gencin daha iyi bir toplum yaratma hayallerine, kişisel gelişimlerine destek veren ALİKEV adına koşan Emel Korkmaz; İstanbul Maratonu’nda topladığı bağışlarla sivil toplum yararına bağış toplayanlar arasında rekor kırmıştı. O Onlarca gencin eğitim masraflarının karşılanabilmesi için gerekli olan maddi kaynağı yaratmıştı.

Runatolia’da ise daha şimdiden toplanan bağışlarla 16 projenin hayata geçirilmesi olanağını yaratan kampanyaya 19 Mart’a kadar destek olabilirsiniz.

Emel Korkmaz’ın kampanyasını görüntülemek ve destek olmak için: https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC16784