ALİ İSMAİL KORKMAZ YAŞAM ÖDÜLÜ CAN DÜNDAR ve ERDEM GÜL’E

ALİ İSMAİL KORKMAZ YAŞAM ÖDÜLÜ CAN DÜNDAR ve ERDEM GÜL’E

Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Eskişehir Tabip Odası, TMMOB İKK, DİSK Bölge Temsilciliği ve KESK Eskişehir Şubeler Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü’nün Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e verilmesine karar verildi.

Gezi olayları sırasında Eskişehir’de Yunus Emre Caddesi’nde Polis ve sivil faşistlerin saldırısına uğrayıp ağır yaralanan 40 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz anısına verilen Yaşam Ödülü’nün ilki geçen yıl Taksim Dayanışmaya verilmişti.

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü Gezi direnişinin toplumsal hafızamızdan silinmemesini ve Gezi Direnişi sırasında yitirdiğimiz gençlerin unutulmaması amacını gütmemektedir. Bu ödül baskılara, antidemokratik uygulamalara karşı direnenlere ve bu uğurda yaşamını yitirenlere karşı duyduğumuz bir saygının ifadesidir. Aynı zamanda onları bu zulme karşı koruyamamanın üzüntüsü ve tasasını içermektedir.

Gezi Direnişi sadece baskılara, zulme karşı başkaldırı değildi. Aynı zamanda yaşamı, doğayı, insanı sahiplenmektir. Barbarlığa karşı duruştur. Sermayenin insanı reddeden, kar için insanlığın tüm değerlerine karşı yaptığı saldırı karşısında insanı ve yaşamı savunmaktır.

Bizler düzenleme kurulu olarak Gezi Rüzgarı’nın ülkemizde ve dünyada baskının ve zulmün sürdüğü sokaklarda gezindiğini çok iyi biliyoruz. Bu rüzgârın etkisinin zalimleri ve barbarları hizaya sokacağına, onları tarihin çöplüğüne atacağına olan inancımız tamdır.

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü Düzenleme Kurulu bu ödülün bu yıl gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e verilmesine karar vermiştir. Dündar ve Gül’ün yalan haberlerle toplumun yanıltıldığı bu topraklarda gerçek haberciliğin ve basın özgürlüğünün mücadelesini vermesi bu hak etmelerinin temel sebebidir.

Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülü Töreni 2 Haziran 2016 Perşembe günü saat 18.00’da Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlenecektir. Tüm Eskişehirlileri Ali İsmail’e, gezinin kahramanlarına ve onlar adına düzenlediğimiz bu etkinliğe sahip çıkmaya davet ediyoruz.

ALİ İSMAİL KORKMAZ YAŞAM ÖDÜLÜ CAN DÜNDAR ve ERDEM GÜL’E