ALİKEV’de Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Uluslararası Fırsatları Tanıtma Atölyesi gerçekleştirildi.

ALİKEV’de Avrupa Gönüllü Hizmeti ve Uluslararası Fırsatları Tanıtma Atölyesi gerçekleştirildi.

Ali İsmail Korkmaz’ın yarım kalan düşlerini tamamlamak ve onun gibi düşünen gençleri bir araya getirmek, onlara destek olmak amacıyla yola çıkan ALİKEV; yaptığı kültür, sanat etkinliklerinin yanında; gençlere ve gençlik çalışanlarına, dünyanın çeşitli ülkelerinden yaşıtlarıyla sosyal kültürel ve eğitsel paylaşımlarda bulunabilecekleri uluslararası hareketlilik imkanları ile ilgili bilgilendirme atölyesi gerçekleştirdi.

Uluslararası hareketlilik imkanları gençlik değişimi, eğitim kursu, uzun dönemli gönüllü hizmeti, ortaklık kurma toplantısı ve çalışma ziyareti gibi farklı biçimlerde imkanların olduğunu aktarıldığı toplantı gerçekleştirildi.

Uluslararası hareketlilik imkanları Avrupa Birliği Erasmus+ Programı, ABD Büyükelçiliği, Türkiye-Almanya Gençlik Köprüsü gibi kurum ve programların desteğiyle gerçekleştirilmektedir.

ALİKEV yakın zamanda somut programlarla ve mevcut girişimleri ön plana çıkararak Türkiye’den katılımcıları yurt dışına göndereceği gibi çeşitli program ve projeler kapsamında uluslararası katılımcılara ev sahipliği de yapmayı planlamaktadır.