ALİKEV GençBank Ekibi, TOG ve Yuva Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen “Genç Mültecileri Destekleme Projesi” kapsamında Kırıkhan’dan gelen Suriyeli gençleri ağırladı.

ALİKEV GençBank Ekibi, TOG ve Yuva Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen “Genç Mültecileri Destekleme Projesi” kapsamında Kırıkhan’dan gelen Suriyeli gençleri ağırladı.

12-13 Aralık tarihlerinde ALİKEV GençBank Ekibinin; hem okullarındaki eksikleri gidermek hem de kaynaşmak amacıyla Kırıkhan’da ziyaret ettiği Suriyeli gençler 19-20 Aralık tarihlerinde ALİKEV’i ziyaret etti.

İlk gün, gençler eğlenceli drama etkinlikleriyle kaynaşarak aralarındaki dostluğu güçlendirdi. Gençler, he
m Türkçe hem Arapça ezgilerle keyifli zaman geçirdi. Ortak dilleri Barış olan gençler; Charlie Chaplin’in unutulmaz filmi “Modern Zamanlar”ı izleyerek, film üzerine tartışmalarda bulundu.

Ziyaretin ikinci günü, gençlerin bir araya geldiği kahvaltı etkinliği ile başladı. Dayanışma ile hazırlanan kahvaltıda gençler, sohbet ederek eğlenceli dakikalar geçirdi. Hep beraber edilen kahvaltıdan sonra gençler, yöresel oyunlar oynayarak kardeşlik ve barış bağlarını güçlendirdi.

Ziyaretin en eğlenceli kısımlarından biri olan pankart boyama etkinliğinde gençler; özlem duydukları, umut ettikleri, düşleri, hayalleri ve amaçları kendi dünyaları gibi rengarenk olan boyalarla pankarta yansıttılar. Özgün ve anlamlı bir ‘Barış Pankartı’ hazırlayan gençler, barış dolu dünyaya dair umudu ve dayanışmayı büyütme sözü verdiler.

Etkinlik ALİKEV GençBank Ekibi üyelerinin hazırladığı sürpriz müzik dinletisi ile devam etti. Arapça ve Türkçe ezgilerin olduğu dinletide gençler hep beraber şarkılara eşlik etti.

Barış umutlarını büyüten gençler, tekrar bir araya gelmeye sözleşerek ayrıldılar.